Academia Internaţională pentru Medicină Tibetană Tradiţională (AIMTT) a fost înfiinţată în 2006 cu scopul de a asigura integritatea şi autenticitatea învăţăturilor Medicinei Tibetane Tradiţionale şi pentru a promova continuitatea practicii Medicinei Tibetane Tradiţionale (MTT).

Medicina tibetană tradiţională este o ştiinţă şi o artă care datează din antichitate. Cu toate că are anumite similarităţi superficiale cu medicina ayurvedică indiană şi cu cea chinezească tradiţională, medicina tibetană tradiţională are o geneză, o istorie şi o dezvoltare proprie - asociate cu peisajul tibetan, cultura indigenă şi spiritul poporului tibetan.

ttm journal
Cel de-al doilea număr al "Jurnalului de medicină tibetană tradiţională" este acum disponibil.

Ţelurile şi obiectivele "Academiei internaţionale de medicină tibetană tradiţională"

Una dintre caracteristicile unice ale medicinii tibetane tradiţionale este că, în ciuda faptului că este practicată, în general, în conformitate cu filozofia budhistă, ea conţine o filozofie comprehensivă, o cosmologie şi un sistem anatomic subtil asociat unor practici spirituale. Mai mult, MTT cuprinde o gamă de cunoştinţe despre anatomie şi fiziologie, embriologie, patologie, metode de diagnosticare şi vindecare. ştiinţa medicinei tibetane tradiţionale include o farmacopee imensă de plante, precum şi numeroase terapii externe, puţin cunoscute în lumea occidentală.

TTM este un sistem holistic, adică se adresează nevoilor individului ca unitate - corp, minte şi spirit - într-o manieră integrată. Acest lucru include mediul intern al individului, precum şi modul în care acest individ interacţionează cu mediul exterior.

Scopul adevărat al AIMTT este să menţină viu spiritul Medicinei Tibetane Tradiţionale şi să funcţioneze eficient în lumea modernă.

Un sistem medical care nu este practicat în contextul lumii occidentale devine o piesă de muzeu; un artefact interesant, dar învechit, cu o relevanţă modernă redusă.

Medicina tibetană tradiţională are capacitatea de a oferi un real beneficiu climatului economic şi social actual.

Scopul Academiei Internaţionale pentru Medicina Tibetană Tradiţională este de a oferi cursuri şi pregătire la cele mai înalte standarde posibile, precum şi de a prezenta informaţii corecte, actualizate cu privire la medicina tibetană tradiţională, aşa cum este ea practică în prezent.

Activităţile Academiei Internaţionale pentru Medicina Tibetană Tradiţională sunt: