curs vindecare cu mantre, curs psihologie si vise, noiembrie 2012
Formular de înscriere, aici

Curs de vindecare cu mantre

Studiul de vindecare prin mantre

Cursurile despre vindecarea prin mantre sunt modulare prin natura lor, adică fiecare nivel reprezintă o unitate completă în sine, oferind atât cunoştinţe practice, cât şi teoretice cu o aplicabilitate imediată. Conform planului de învăţământ al Academiei de Medicină Tibetană Tradiţională, studiul vindecării prin mantre este structurat pe 3 nivele (câte un nivel în fiecare an).

Vindecarea prin Mantra
Nivelul 1

Acest curs de cinci zile expune o introducere comprehensivă în arta şi ştiinţa tradiţiei antice a vindecării prin mantra. Cursul are o natură practică şi include o sesiune de studiu în timpul serii, care profită de amurg şi de energiile serii pentru efectul terapeutic. Printre subiectele abordate amintim:

Toate cursurile sunt prezentate de Academia Internaţională pentru Medicina Tibetană Tradiţională (AIMTT), în colaborare cu Institutul Ngak-Mang.

Dr. Nida Chenagtsang s-a născut în Amdo, Tibet şi este absolvent al Universităţii de Medicină Tibetană din Lhasa şi şi-a terminat studiile în 1996. Dr. Nida şi-a efectuat rezidenţiatul la spitalele de medicină tibetană tradiţională din Lhasa (Lhasa Mentsi Khang) şi Lhoka.

Dr. Nida este director al Academiei Internaţionale de Medicină Tibetană Tradiţională (AIMTT) şi cofondator al Instituţiilor Internaţionale Ngak-Mang (INM), întemeiat pentru a conserva şi perpetua tradiţia Rebkong Ngakpa.

Vindecarea prin Mantre

Vindecarea prin Mantre are ca obiect principal de interes energia sunetului ca modalitate de vindecare şi de îmbunătăţire a calităţii vieţii unui individ. Această metodă se bazează pe legea Interdependenţei şi Interconectivităţii, potrivit căreia toate fenomenele din univers sunt strâns legate: nici un obiect, nici o persoană şi nici un eveniment nu pot pot exista izolat; sau potrivit formulării fizicii moderne: energia şi forma sunt interschimbabile, fiind manifestări diferite ale aceloraşi componente universale.

Ce este Mantra?

Mantra este energia esenţială pură a sunetului. Sunetul, în manifestarea sa esenţială şi pură are o potenţialitate infinită; de aceea, recitarea unei mantre constituie o modalitate de conectare şi de manipulare a unor energii subtile foarte specifice. Vindecarea tibetană prin mantra utilizează această tehnică pentru efectul său tămăduitor.

Mantra este un cuvânt de origine sanskrită, care îşi are originile în India antică. ├Än mod literal, înţelesul său este de a "salva mintea de la suferinţă şi boală". Termenul tibetan pentru mantră este Ngak (tib. sNgags), iar specialistul acestei forme de vindecare este numit un Ngakpa.

Deosebim două aspecte diferite ale recitării mantrelor: unul spiritual, cunoscut în practicile budhiste şi hinduse, şi cel terapeutic. Acest curs vizează în primul rând un scop terapeutic.

├Än unele texte, vindecarea prin mantra este amintită ca a cincea metodă de tratament pe lângă regimul terapeutic, comportament şi stil de viaţă, medicaţie şi terapii externe.

Vindecarea prin mantra poate fi utilizată în mod separat, ca un tratament de sine-stătător, sau poate fi combinată cu oricare dintre cele patru modalităţi de tratament mai sus-menţionate, cu scopul de a spori efectele acestora.

Atunci când sunt utilizate în combinaţie cu regimul, mantrele pot să sporească efectele terapeutice ale mâncărurilor, sau pot să detoxifice mâncărurile contaminate. Mantrele pot să fie utilizate în jurul casei, pentru a crea un habitat mai confortabil, sau în mediul de lucru armonios.